Στη Γαλλία το Γενικό Λύκειο Νέας Αρτάκης στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Comenius

Μετά την πρώτη επιτυχημένη συνάντηση των εταίρων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στην Ελλάδα ήταν η σειρά της Γαλλίας να διοργανώσει τη δεύτερη συνάντηση εργασίας του Προγράμματος. Έτσι στην πόλη Μπορντό της Γαλλίας ταξίδεψαν τέσσερεις μαθήτριες ο Διευθυντής του σχολείου κος Δρεμέτσικας και τρεις εκπαιδευτικοί του Λυκείου Νέας Αρτάκης.


Για έξι ημέρες μαθητές και εκπαιδευτικοί έζησαν στους ρυθμούς της γαλλικής πραγματικότητας. Οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του γαλλικού σχολείου, που συμμετέχει στο Πρόγραμμα και είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το σχολικό πρόγραμμα των γάλλων συμμαθητών τους. Η γνωριμία με την καθημερινότητα, τις νοοτροπίες, την κουλτούρα μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας αποτελούν εμπειρίες ζωής για τα παιδιά αφού κάποια από αυτά ταξίδευαν πρώτη φορά στο εξωτερικό. Στη συνάντηση στο Μπορντό συμμετείχαν επίσης 52 μαθητές και 35 εκπαιδευτικοί των υπολοίπων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Έτσι μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συζητήσουν και να δουλέψουν με συμμαθητές και συναδέλφους τους από τη Γαλλία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Ιταλία στο γαλλικό σχολείο που διοργάνωσε αυτή τη φορά τη συνάντηση.


Στις δραστηριότητες του σχολικού Προγράμματος το Λύκειο Νέας Αρτάκης είχε προτείνει στους εταίρους τη διεξαγωγή Διαγωνισμού ανάμεσα στα σχολεία της σύμπραξης για το καλύτερο Λογότυπο του σχεδίου Comenius που εκπονούν۰ κάθε σχολείο λοιπόν πρότεινε, στη διάρκεια της συνάντησης στο Μπορντό, ένα τουλάχιστον Λογότυπο σχετικό με το σχέδιο και τελικά ήταν το Λύκειο Νέας Αρτάκης που κέρδισε στο διαγωνισμό.


Επίσης στα πλαίσια της συνάντησης διοργανώθηκε και πάλι με πρωτοβουλία του Λυκείου Νέας Αρτάκης – που έχει το συντονισμό όλου του Προγράμματος- ευρωπαϊκό γεύμα με εδέσματα που είχαν φέρει μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη χώρα τους ο καθένας. Και βέβαια η χώρα μας κέρδισε τις εντυπώσεις με ξεχωριστές λιχουδιές απ’ όλη την Ελλάδα!


Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην πόλη του Μπορντό αλλά και της περιοχής της Dordogne και έγιναν δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο της πόλης σε τελετή που παρέθεσε προς τιμήν τους, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης της Περιφέρειας της Acquitaine καθώς και της Προϊσταμένης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας.


Οι επόμενες συναντήσεις των εταίρων του ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Comenius θα διεξαχθούν στη Γερμανία και την Ιταλία και το Λύκειο Νέας Αρτάκης θα συμμετάσχει με άλλους τέσσερεις μαθητές και τέσσερεις εκπαιδευτικούς στη Γερμανία και τρεις εκπαιδευτικούς και 2 μαθητές στη συνάντηση της Ιταλίας.


Το διετές ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius διανύει με επιτυχία το πρώτο έτος υλοποίησής του και ευελπιστούμε οι στόχοι να ευοδωθούν προς όφελος των μαθητών όλων των σχολείων που συμμετέχουν.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ


Βέβαια κάθε μεγαλόπνοο σχέδιο με στόχο τα παιδιά έχει ανάγκη από χορηγούς προκειμένου να εξασφαλιστούν τα μέσα ώστε η εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό να είναι ξεχωριστή. Επιθυμία των εκπαιδευτικών του Λυκείου Νέας Αρτάκης είναι πάντα να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες των μαθητών και τα παιδιά μας να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Στην προσπάθειά μας αυτή βρήκαμε σύμμαχό μας την Τράπεζα Κύπρου η οποία κάλυψε μέρος των εξόδων των μαθητών μας.


Όλοι μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Λυκείου Νέας Αρτάκης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τράπεζα Κύπρου για την ανταπόκρισή της στο αίτημά μας για βοήθεια και την ευγενική της χορηγία.


Επιστροφή στον Τύπο