1η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού σχεδίου Comenius στην Ελλάδα

Από 5 έως 11 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η πρώτη συνάντηση των εταίρων του σχολικού σχεδίου Comenius όπου και παρευρέθηκαν 20 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες της Ευρώπης.


Στη διάρκεια της 7ήμερης παραμονής τους στη χώρα μας, οι εταίροι της σύμπραξης είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε λεπτομερώς τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιήσουμε από κοινού, στα πλαίσια του προγράμματος, να επικαιροποιήσουμε το πλάνο εργασιών για το πρώτο έτος του σχεδίου, να σχεδιάσουμε τον τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας των μαθητών των οκτώ σχολείων της σύμπραξης αλλά και να γνωριστούμε καλύτερα.


Οι εργασίες της συνάντησης στέφθηκαν με επιτυχία! Οι κοινοί μας στόχοι και η θέληση όλων να επιτύχει το σχολικό σχέδιο προς όφελος των μαθητών μας βοήθησαν ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια.


Στη διάρκεια της παραμονής των εταίρων στην Ελλάδα πραγματοποιήσαμε εκδρομές και εκδηλώσεις προκειμένου οι συνεργάτες μας να γνωρίσουν την Ελλάδα και να γευτούν την ελληνική φιλοξενία. Μαζί τους επισκεφτήκαμε τα Μετέωρα και την Αθήνα.


Αρωγός στην προσπάθεια αυτή του σχολείου μας ήταν ο Δήμος Νέας Αρτάκης και προσωπικά ο Δήμαρχος της πόλης μας Κος Αναστάσιος Πρατσόλης ο οποίος και παρέθεσε δείπνο προς τιμή των φιλοξενουμένων και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Στη διάρκεια της βραδιάς αυτής, 45 μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς με παραδοσιακές φορεσιές και γοήτευσαν όλους τους παρευρισκόμενους.


Η επόμενη συνάντηση των εταίρων θα γίνει στο Bordeaux της Γαλλίας όπου το σχολείο μας θα εκπροσωπήσουν 4 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.